Ευχές Πρωτοχρονιάς 2017

Το κατάλληλο πρόσωπο την κατάλληλη ώρα;

Κάθε φορά που η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα και την αγάπη, κάθε φορά που η ερώτηση στον εαυτό μας ή στους άλλους γύρω μας είναι «τί μπορώ να κάνω για να με ερωτευθεί ένα συγκεκριμένο πρόσωπο;» Η απάντηση είναι σταθερά…τίποτα!
Αν ένα πρόσωπο δεν είναι προορισμένο για μας τίποτα δεν θα το φέρει πιο κοντά μας. Εδώ όμως υπάρχει και ένα υπέροχο όμως: τίποτα δεν θα σταματήσει το πρόσωπο που είναι κατάλληλο για μας να μας δείξει έμπρακτα την αγάπη του και να μας διεκδικήσει! Τίποτα δεν θα το σταματήσει, ούτε οικονομικές, ούτε οικογενειακές ή άλλες περίπλοκες δυσκολίες.

Μετά το..»τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε» ίσως να υπάρχει και κάτι που μπορούμε:
είμαστε έτοιμοι να αναγνωρίσουμε το σωστό πρόσωπο, τη σωστή στιγμή; Ξέρουμε να παίρνουμε ή δεν μας αναγνωρίζουμε αυτό το δικαίωμα; Συχνά ξοδεύουμε όλο μας τον χρόνο στην αναζήτηση ενός υποψήφιου προσώπου αγάπης και όταν έλθει η στιγμή ή το προσπερνάμε ή δεν το αναγνωρίζουμε.
Μήπως να αφιερώσουμε την επόμενη χρονιά να δούμε τί ακριβώς θέλουμε, πού θα κάνουμε εκπτώσεις και πού όχι;
Η χρονιά που πέρασε μπορεί να χαρακτηρίστηκε από ένα ερωτικό παραμύθι που έληξε με άδοξο τρόπο ή από μια σχέση που είχε υποσχεθεί πολλά ( στην φαντασία μας) και αποδείχθηκε ένα ακόμα τίποτα. Ναι, οι μεγάλες αγάπες δεν διαρκούν για πάντα, φυλλορροούν όπως τα φθινοπωριάτικα φύλλα αλλά περιμένουν μια άλλη εποχή για να ζωντανέψουν ξανά, με άλλους όμως πρωταγωνιστές. Ομως οι μεγάλες τους στιγμές , όπως τις ζήσαμε εμείς, ναι, διαρκούν για πάντα , παράγουν νέα παραμύθια, νέες προσδοκίες αλλά αρκετά πιο ρεαλιστικές.
Αλλωστε, κάθε χρόνος που περνά δεν τελειώνει μεε ευδαιμονία και μερικές φορές χρειαζόμαστε ένα δύσκολο διάστημα για μια προσωπική μεταμόρφωση, για μια μετάβαση από τη μια έκδοση του εαυτού μας σε ένα άλλο. Η αληθινή μεταμόρφωση δεν είναι ποτέ εύκολη, ούτε τακτοποιημένη ούτε όμορφη!

Το 2016 φεύγει και μεγαλώσαμε ακόμα ένα χρόνο, άσχετα αν είμαστε 18 ή πααραπάνω όμως το πιο αισιόδοξο είναι πως όταν κάτι τελειώνει ασφαλώς κάτι καινούριο αρχίζει είτε είμαστε μικροί είτε μεγάλοι!
Καλή χρονιά!!