Τα ψέμματα της Πρωταπριλιάς: Απρίλιος 2016

Οι ειτυχημένες γυναίκες έχουν δύσκολες σχέσεις; Μεγάλο ψέμμα! Συνήθως δημιουργούν από μόνες τους τα προβλήματα επειδή δυστυχώς είναι έξυπνες, δεν το προσέχουν καθόλου αυτό το μειονέκτημα!
Είναι ψέμμα ότι αν πολλές γυναίκες διεκδικούν την ισότητα ή το δίκιο τους είναι απλά πολεμοχαρείς. Μπορούν να χειριστούν άνετα μέχρι και μυδραλιοφόρο για να εξοντώσουν τους εχθρούς της ισότητας, ενώ δεν διστάζουν να πάρουν από μόνες τους την θέση του στρατηγού στη σχέση. Είναι ψέμμα ότι γυναίκα στρατηγός είναι μια θέση ανάρμοστη στο φύλο της. Ο σύντροφός της, ενώ διευκολύνεται από τις ικανότητές της, όντας αραχτός και κουλ, παραπονιέται στο περιβάλλον του ότι τον κατάντησε ένα τίποτα (τον άλλο χαρακτηρισμό τον ξέρετε, να μην τον γράψω, ναι;).

Είναι ψέμμα ότι οι γυναικείοι ρόλοι είναι μόνο όσοι περιέχουν γλυκύτητα, τρυφερότητα, πίστη και αφοσίωση, συναισθηματισμό και ρομαντικότητα, χωρίς προαπαιτούμενη ανταπόκριση από τον σύντροφο.

Είναι ψέμμα ότι μπορούν να είναι όσο θέλουν ακίνδυνα δημιουργικές π.χ να στολίζουν το σπίτι, να το κάνουν να λάμπει από καθαριότητα, να δημιουργούν γεύσεις και απολαύσεις κάθε είδους για την οικογένεια και τους φίλους. Κάθε άλλο, ξένο με αυτή την…αυθόρμητη αυτοέκφραση τις κάνει απλά bitsch. Οσο για τη γυναικεία υπεροχή σε κάτι παραδοσιακά ανδρικό, όπως είναι η εξυπνάδα, είναι μεγάλο ψέμμα ότι τις κάνει αντιπαθείς, ανυπόφορες, ξερόλες, ανδρογυναίκες. Δεν αληθεύει ότι όσοι άνδρες απολαμβάνουν την γυναικεία νοημοσύνη και πνευματικότητα δεν είναι προχωρημένοι ή προδευτικοί, είναι απλά ανόητοι!

Είναι ψέμμα ότι μια γυναίκα είναι ιδανική όταν φροντίζει το ταίρι της, το υποστηρίζει στη δουλειά του με τις γνώσεις της, αρκεί να μην φαίνονται, τον βοηθάει να κάνει καρριέρα άτυπα και αόρατα ακόμα και για τον ίδιο
Είναι ψέμμα ότι ακόμα ισχύει ο κανόνας της γιαγιάς μας πως η γυναίκα είναι δούλα και κυρά στο σπίτι της, διαθέτει απεριόριστη αυταπάρνηση για να φροντίζει όχι μόνο αυτόν και τα παιδιά τους αλλά και τους παππούδες, τις θείες και τους θείους και όποιον άλλο συγγενή στον οποίο έχει αδυναμία ο σύντροφος.
Είναι ψέμμα πως για όλα αυτά μια επιτυχημένη γυναίκα το μόνο που ζητά σαν αντάλλαγμα είναι η ατσάλινη αντοχή του και η διαθεσιμότητά του νύχτα μέρα στα τηλέφωνα, στο σπίτι, στο γραφείο. Τι κι αν είναι επιτυχημένη; Η παραδοσιακή συνταγή λέει ότι για να μπορείς να τον έχεις εντελώς δικό σου, το κεφαλοκλείδωμα είναι απαραίτητο και η διαρκής, απαιτούμενη επαφή να μοιάζει ως ένα τεράστιο χταπόδι με άπειρες βεντούζες.
Είναι ψέμμα ότι το παιχνίδι «μαδάω τη μαργαρίτα .. μ΄αγαπάς; Γιατί νιώθω ότι δεν μ΄αγαπάς;» δεν τελειώνει ποτέ παρά μόνο αν ο σύντροφος της επιτυχημένης πέσει εξουθενωμένος με κώμα στα πόδια της. Μα, τότε πια τί να τον κάνει; Ενα άνδρα σε κωματώδη κατάσταση; Πώς τα κατάφερε ο καϋμένος να φτάσει ως εκεί; Το άγχος της δουλειάς; Η μάνα του; Το σόϊ του; Ναι, όλοι αυτοί και όλα αυτά.
Είναι ψέμμα ότι μια επιτυχημένη γυναίκα ξυπνάει την νύχτα έντρομη γιατί τα συρτάρια του σπιτιού και όχι του γραφείου της είναι σε αταξία και πότε επιτέλους θα τα φτιάξει, σκέφτεται ότι γι αυτό νιώθει επιτυχημένη, γιατί καταφέρνει να ισορροπεί το τακτοποιημένο σπίτι με τη δουλειά της.
Κι αν ο σύντροφός της αγανακτισμένος πει ως εδώ, δεν θέλω άλλες επιτυχίες μέσα στο σπίτι μας, θα τρέξουν ποτάμι τα δάκρυα της για την αχαριστία, την απονιά και την αγνωμοσύνη του.
Καλή Πρωταπριλιά, με πολλά ψέμματα έστω κι αν έχουν ένα ελάχιστο κόκκο αλήθειας!