Οι παράλογοι φόβοι

Ο άνθρωπος γεννιέται με τον φόβο του περιβάλλοντος και των άλλων ανθρώπων, έχει επίγνωση των αναρίθμητων κινδύνων εναντίον του και αναζητά να περιορίσει αυτή την ατέλεια. Είναι μια εγγενής αδυναμία ο φόβος που τροφοδοτεί κατά κύριο λόγο με προτάσεις ανησυχίας τους διαφημιστές, τα ΜΜΕ και την πολιτική. Είναι πολύ εύκολο και πολύ περισσότερο για ένα επαγγελματία να μας ξεσηκώσει την ανησυχία και να μας στρέψει σε αγορές και επιλογές που υποτίθεται θα μας εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ασφάλεια για τη ζωή, την ποιότητά της και τα αγαθά μας.

Οι φόβοι μας για τις αβεβαιότητες της ζωής , τις δυσάρεστες αλλαγές που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας, τις απώλειες κάθε είδους, τον κίνδυνο για την ίδια τη ζωή μας, καθορίζουν τα πράγματα και τις καταστάσεις που μας ανησυχούν. Οι ανησυχίες μας μαζί με την τεράστια τρομοκρατική πληροφόρηση γίνονται στα χέρια των ειδικών καταναλωτικές βόμβες.

Η λίστα των σύγχρονων φόβων είναι ατελείωτη. Κι όμως, δεν είναι πολλοί αυτοί που πραγματικά αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται μόνο για ένα διαφημιστικό τρυκ – διέξοδο στην ανασφάλεια της ζωής. Μια παραμικρή υπόσχεση βεβαιότητας είναι αρκετή για μας οδηγήσει στην αγορά προϊόντων ή σε άλλου είδους επιλογές.

Ο φόβος της απώλειας
Πόσο ασφαλές είναι το σπίτι σας; Λεπτομέρειες για τα τέλεια συστήματα ασφαλείας στο περιοδικό… και στην ιστοσελίδα μας …
Πόσο απαραβίαστος είναι ο συναγερμός, τα παράθυρα, οι πόρτες σας;

Ο φόβος του θανάτου και της φθοράς
Είναι υγιεινό το νερό που πίνετε; Παρακολουθείστε τους ειδικούς πάνω στο θέμα αυτό στο δελτίο ειδήσεων των 9.00 στο κανάλι μας.
Μην καταναλώνετε εκείνα ή τα άλλα λαχανικά, προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες, Αντίθετα η κατανάλωση μόνο εκείνου του προϊόντος θωρακίζει μια για πάντα την υγεία σας.
Προστατευτείτε από τον ήλιο, το φεγγάρι, τον αέρα που αναπνέετε, την υγρασία, την ξηρασία, με τις πιο εξελιγμένες συσκευές και τα κατάλληλα προϊόντα της εταιρείας μας.
10 πράγματα που δεν επιτρέπεται να λείπουν από τη ζωή σας, η εταιρεία μας επιβεβαίωσε ερευνητικά την αναγκαιότητα των προϊόντων της.

Ο φόβος της μοναξιάς
Οι άνθρωποι ποτέ δεν σταματούν να αναζητούν το θετικό βλέμμα του άλλου ανθρώπου, την επιβεβαίωση, την κοινωνικότητα, τη σχέση και τον έρωτα.
Πόσο ελκυστικοί είσαστε; Κάντε δωρεάν το τεστ της εταιρείας μας
Θέλετε να σταματήστε οριστικά τα σημάδια της ηλικίας;
Υποδεχθείτε το καλοκαίρι με τα νέα προϊόντα περιποίησης , μακιγιάζ κλπ
Το αποσμητικό μας όπως και η κολόνια της φίρμας μας σας κάνει πιο κοινωνικούς, σχεδόν ακαταμάχητους….

Μάταια προσπαθούμε να ξεφύγουμε από την αλήθεια. Δεν υπάρχει τόπος, κατοικία, σώμα ή ανθρώπινη σχέση που να αποδειχθεί μέσα στον χρόνο σταθερό παρηγορητικό άσυλο της ζωής μας. Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να γινόμαστε δύσπιστοι χωρίς κανένα λόγο με τους άλλους ή να κατεβάζουμε μεγαλειώδεις ιδέες ότι θα βρούμε τον απόλυτο τρόπο να ζήσουμε την ευχάριστη και ασφαλή ζωή χωρίς κανένα φόβο ή να… επιτρέψουμε στον θάνατο να ολοκληρώσει τον κύκλο μας μόνο όταν το αποφασίσουμε και κατά προτίμηση… στα βαθιά γεράματα!